Peter & Pan – Dimitri Balcaen

Titel: Peter & Pan
Auteur: Dimitri Balcaen
Genre: Roman
Pagina’s: 274
Prijs: Crowdfunding project, het boek heb je al vanaf 15 euro!
Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐

Als de kinderen van James Barrie en zijn bemanning worden ontvoerd door een wezen wat zichzelf Pan noemt twijfelen ze geen moment, ze gaan achter de kinderen aan en zijn vastbesloten ze terug te halen.
Ze jagen Pan na tot een vreemd eiland waar ze het moeten opnemen tegen inboorlingen, zeemeerminnen en vooral zichzelf. 

Wauw met dit woord sloot ik Peter & Pan dit boek is echt van begin tot het einde fantastisch. Ik heb genoten van ieder woord en werd volledig opgeslokt door de wereld die Dimitri Balcaen heeft gecreëerd.

Niet lang nadat ik startte in dit bijzondere verhaal over Peter en Pan geloofde ik voor de volle honderd procent dat dit verhaal van Balcaen het ware verhaal achter het ontstaan van Peter Pan is. Om een boek zo overtuigend te maken is zeker niet makkelijk en dat het Dimitri Balcaen gelukt is laat zien met wat voor geweldige auteur we te maken hebben. 

Dimitri Balcaen overtuigd al vanaf het begin met zijn beeldende schrijfwijze en vlotte manier van vertellen. Niet alleen worden de personages direct al levendig beschreven ook de omgeving van Nooitgedachtland zie je zo helder voor ogen dat je het gevoel hebt alsof je meeloopt met James en zijn bemanning en alles meemaakt wat zij meemaken.

Peter & Pan zit vol ,Griekse, mythologie waardoor het verhaal voor mijn nog meer inspeelde op de verbeelding. Vele verhalen beginnen met een mythe en daardoor is het verhaal van Balcaen een logisch begin van Peter Pan. Hierdoor heb ik niet alleen de neiging om alle films en boeken over Peter Pan, opnieuw, te lezen maar heb ik ook al verschillende keren meer research gedaan naar de Griekse goden die een rol spelen in dit boek.

Naast alle complimenten die dit boek al verdiend is ook de opmaak van deze hardcover waanzinnig mooi. De buitenzijde is simpel maar veelzeggend en maakt je als lezer nieuwsgierig naar de inhoud maar de prachtige pagina’s die tussen de verschillende hoofdstukken staan zijn absoluut een lust voor het oog en maken het leesplezier van dit boek nog groter.

Hiermee heeft Dimitri Balcaen mij volledig overtuigd van zijn kunnen en kan ik niets anders dan vol lof over Peter & Pan spreken.

Dimitri Balcaen vertelt al vanaf jongs af aan verhalen en maakte in 2018 zijn lang gekoesterde droom als schrijver waar door zijn boek Zusters van het Atoom. Balcaen is oprichter en eigenaar van Readmore Publishingen en wilde met zijn platform zichzelf de kans geven zijn boeken uit te geven zonder de restricties van grote uitgeverijen. 

Dit boek is aan te schaffen door Dimitri zijn crowdfunding van dit boek te ondersteunen. Je kan het project al ondersteunen vanaf €1,-,  vanaf €15,- krijg je al een gesigneerd exemplaar van dit boek. Wil je nog meer geven dan zul je verschillende andere cadeau’s bij het boek ontvangen en voor €45,- krijg je niet alleen Peter & Pan maar ook een door Dimitri geschreven heruitgave van het originele verhaal van Peter Pan genaamd Peter & Wendy. De link naar de crowdfunding pagina vind je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s