Eindeloos dichtbij – Jenny Colgan

Titel: Eindeloos dichtbij (happy ever after #3)
Auteur: Jenny Colgan
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Pagina’s: 384
Prijs: 19,99
Verschijningsdatum: 24 augustus 2021
Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐

De Londense verpleegkunde Lissa en de nuchtere Schot Cormac ruilen voor drie maanden van baan en huis. Lissa moet niet alleen aan het accent wennen in het Schotse dorp waar Cormac woont maar ook aan de sociale controle en de vriendelijkheid van mensen. Tocht vind ze rust in deze prachtige omgeving.
Cormac maakt in Londen ook een cultuurshock mee, niemand vraagt hoe het met hem gaat en de mensen hebben altijd haast. Toch vindt hij in het rumoerige Londen precies wat hij nodig heeft.
Lissa en Cormac hebben elkaar nog nooit gezien maar communiceren via de mail over elkaars patiënten. Maar ondanks dat hun leven weer wat normaal begint te worden mist er voor beide een stukje, wat als dat stukje aan de andere kant van de emails zit?

Eindeloos dichtbij is het derde en, hoogst waarschijnlijk, laatste boek in de nieuwste serie van Jenny Colgan. We leren weer nieuwe personages kennen en krijgen een nog levendiger beeld van de prachtige omgeving van Schotland en een inkijkje in het hectische leven van een Londenaar. 

Bij recensies over de boeken van Jenny val je al snel in herhaling, deze geweldige auteur weet namelijk altijd weer een nieuw en uniek boek neer te zetten waar je doorheen vliegt. De feelgood factor is, zoals altijd, hoog en zal elke feelgood fan behagen. Haar vlotte en beeldende schrijfstijl draagt er ook zeker aan bij dat Jenny Colgan haar boeken zo goed ontvangen worden door het grote publiek.

Waar je bij Jenny vaak een nieuwe boeken ook een nieuwe hoofdpersonage vind blijven de eerdere personages vaak wel volop aanwezig in het boek, dat is iets wat bij Eindeloos dichtbij wel wat anders is. Nina en Zoë zijn vrijwel niet aanwezig en je dat is een puntje wat ik persoonlijk wel jammer vond. Toch is het wel begrijpelijk. Het boek speelt zich af op twee verschillende plekken namelijk Londen en Schotland en hierdoor zit boek al vol nieuwe informatie en zit het leven van de hoofdpersonages Cormac en Lissa al boordevol, lachwekkende, acties waardoor er nauwelijks tijd overblijft om de meiden van de eerdere boeken veel tegen het lijf te kunnen lopen.

Eindeloos dichtbij begint met een heftige gebeurtenis die als een rode draad door het boek blijft lopen en die je als lezer zowel een warm hart als een verdrietig gevoel kan geven. Door de manier waarop Jenny de gevoelens van de personages laat doorklinken in haar woorden voel je je ook echt verbonden met de hun en zul je ook intens meeleven met de situaties die ze meemaken. 

Het liefst blijf ik door al het bovenstaande eindeloos, see what I’ve done there, boeken van Jenny Colgan lezen en zal deze serie zeker nog meer dan eens herlezen worden!

Jenny Colgan werd bekend door de bestsellerserie Café Zon & Zee en vrijwel elk boek wat hierna verscheen werd enthousiast ontvangen door de lezers. In het verleden schreef ze verschillende verhaallijnen van Doctor Who en schreef verschillende boeken onder de namen J.T. Colgan en Jane Beaton.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s