De Internauten: Oorsprong – R. Wade

Titel: De Internauten: Oorsprong 
Auteur: R. Wade
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Hamley Books
Pagina’s: 300
Prijs: 18,99
Verschijningsdatum: 1 oktober 2021
Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐

De wereld heeft een nieuwe vijand en daarvoor zijn een geheel nieuw soort helden nodig. Helden zoals Sky, Wolf, Phoebe, Flo, Harper, Aurora en Charlie. Zij maken deel uit van de Internauten die ingezet worden om het kwaad in het internet te bestrijden.
Samen zullen ze de strijd aan moeten gaan tegen een wel heel bijzondere vijand.

De Internauten: Oorsprong is een boek waar sci fi lovers hun hart aan kunnen ophalen. Het internet in te kunnen gaan in plaats van op te gaan zal zeker een droom zijn van verschillende mensen en Maes en Wade hebben het op een geweldige beeldende manier beschreven in hun boek. 

De verschillende personages hebben alle een heel eigen karakter en leer je gaandeweg het boek steeds beter kennen. Het verhaal is de derde persoon geschreven waardoor ieder personage aandacht krijgt, soms lees je over hoe Wolf dingen ervaart en daarna weer over bijvoorbeeld Phoebe. Dit zorgt voor een bepaalde binding waardoor je nieuwsgierig wordt naar wat ze meemaken en hoe ze de situaties beleven.

Doordat de hele wereld momenteel draait om online zijn zou Oorsprong zeker aanspreken tot de jongeren waarvoor een leven zonder internet haast niet meer in te denken is. Daarbij  vlieg je door de vlotte schrijfstijl door het verhaal heen en zal je al snel volledig worden opgeslokt door het boek.

Ondanks dat R. Wade al eerder een jeugdboek uitbracht over jongeren en het internet genaamd Mission One is Oorsprong zeker een geheel ander boek. Mede door de meer volwassen benadering, de situaties die zich voordoen en natuurlijk de leeftijd van de hoofdpersonages is dit boek ook als je Mission One hebt gelezen zeker een aanrader. 

R. Wade is een schrijversduo bestaande uit Ria Maes en Aron Wade en schreven al verschillende verhalen los van elkaar voordat ze als duo begonnen met schrijven. Met Mission One en Oorsprong debuteerde Maes en Wade als jeugd en young adult auteur bij Hamley Books. 

Ik schreef deze recensie als onderdeel van een Hamley Books blogtour. Wie er nog meer meedoen en wanneer de recensie online komt zie je hieronder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s