Zoek de zon op – Jenny Colgan

Titel: Zoek de zon op (Happy Ever After #2)
Auteur: Jenny Colgan
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Pagina’s: 432
Prijs: 19,99
Verschijningsdatum: 11 mei 2021
Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐

Alleenstaande moeder Zoë besluit met haar zoontje te vertrekken uit het lawaaierige Londen en neemt een oppasbaantje aan in Schotland. Maar in plaats van rust te vinden wordt ze bij aankomst overrompelt met een humeurige baas en boze onhandelbare kinderen die al verschillende nanny’s hebben weggepest. Toch is Schotland voor Zoë alles wat Londen niet was en besluit ze de uitdaging aan te gaan, maar of dat goed zal komen?

Van Jenny Colgan weten we dat ze absoluut boeken kan schrijven en de lezer volledig mee kan nemen in de wereld die zij creëert en dat is met Zoek de zon op zeker niet anders! We ontmoeten in dit tweede deel van de Happy Ever After serie niet alleen gezellige en lieve nieuwe personages maar kijken ook terug naar de personen die we in deel één leerde kennen. En de nieuwe personages zijn weer om van te smullen!

Jenny Colgan weet de personages met zoveel overtuiging te beschrijven dat je al na een paar hoofdstukken het gevoel hebt dat dit boek gebaseerd is op echte personen en dat je zo naar Schotland zou kunnen gaan om daar Nina, Zoë en de andere personages uit dit boek te ontmoeten. Je hebt al bijna het gevoel alsof de boekenbus klaar staat zodra je het dorpje binnen komt rijden. 
Mij verbaast het in ieder geval elke keer weer hoe goed Colgan de lezer laat meebeleven en zorgt dat ze even kunnen verdwijnen in een heerlijke feelgood wereld!

Zoek de zon op is dus opnieuw een pareltje van één van de feelgood queens uit het Verenigd Koninkrijk en een absolute aanrader voor iedereen die hun drukke leventje even willen vergeten en zichzelf willen verliezen in het prachtige Schotland. 

Jenny Colgan werd bij het grote publiek bekend door haar Café Zon en Zee serie en bleef meer fans krijgen door de serie over De kleine bakkerij. Als jong meisje verhuisde de familie van Colgan veel en heeft ze zelfs een tijd in Nederland vertoeft. Momenteel woont ze met haar man en kinderen afwisselend in Frankrijk en Londen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s