Paniek – Sandra J. Paul

Titel: Paniek
Auteur: Sandra J. Paul
Genre: Thriller
Uitgeverij: Hamley Books
Pagina’s: 216
Prijs: 20,99
Verschijningsdatum: 23 augustus 2021
Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐

Twee verhalen, één dodelijke aanslag.
Willem verbergt zich samen met vijf anderen en kan niets anders dan luisteren naar de wanhopige kreten van anderen. Hoe lang zal het duren voordat ze ontdekt worden? En wanneer zal er hulp komen als niemand kan bellen?
Jake kan alleen maar verward toekijken hoe mensen gillend wegrennen van degene die de wapens in handen hebben. Er is geen uitweg en Jake beseft dat hij zal worden gedood als hij niet snel het heft in handen neemt.
Zowel Willem als Jake weigeren te sterven zonder gevecht. Paniek is geen optie!

“Ik dacht altijd dat ik niet zou weten wat te doen bij een aanslag, maar ik ben nog nooit zo kalm geweest” – Willem

Waar Sandra in De waarheid het concept van twee verschillende ziens beelden op eenzelfde situatie al met succes heeft uitgeprobeerd besluit ze dit ook bij Paniek te doen. Willem en Jake beleven op een geheel verschillende manier de aanslag tijdens een feest op The School of Arts. Doordat je twee personen volgt die op een verschillende manier te maken krijgen met de aanslag heb je aan het einde een zeer volledig beeld van de gebeurtenis en krijg je er veel meer gevoelens bij te verwerken.

Dit bereikt Sandra voornamelijk door haar unieke manier van schrijven. Ze weet niet alleen emotie te laten doorklinken in al haar woorden maar je voelt ook dreiging uitgaan van de woorden. Hierdoor voelt het boek veel meer als gewoon een verhaal, het is een ware belevenis waar de lezer in wordt getrokken. 

“Niets is toeval. Niets gebeurt zomaar. Het leven bestaat niet uit toevalligheden, maar is een reeks van gebeurtenissen die aan elkaar zijn gelinkt, en altijd leiden naar de afgrond.” – Jake

Ondanks dat het verhaal zich focust op Willem en Jake worden er ook een aantal andere personages besproken. Wat ik persoonlijk erg fijn vind is dat Sandra wel laat weten wat er met deze personen is gebeurt. Aan het einde weet je precies wie het heeft overleefd en wie niet en ook de redenen waarom iemand het bijvoorbeeld niet heeft overleefd. Vaak wordt hier minder aandacht aan besteed door auteurs maar Sandra heeft de lezer genoeg informatie om het verhaal met een goed gevoel te kunnen sluiten en direct uit te kijken naar het volgende boek van deze talentvolle auteur.

Sandra J Paul heeft al verschillende boeken op haar naam staan. Niet alleen is ze bekend geworden door de thrillers Azerty, Kwijt en De waarheid maar ook doen haar jeugdboeken, waaronder, De duistere school, Het verlaten huis en De vergeten tuin het zeer goed bij het jongere publiek.

Alle blogtour deelnemers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s