Je hebt één nieuwe volger – Chinouk Thijssen

Titel: Je hebt één nieuwe volger
Auteur: Chinouk Thijssen
Genre: Young Adult Thriller
Uitgeverij: Clavis
Pagina’s: 208
Prijs: 18,95
Verschijningsdatum: 28 oktober 2020
Beoordeling: 🌟🌟🌟🌟🌟

Vlogger Sterre mag met 3 andere influencers naar Turkije voor een promoreis. Al snel blijkt de locatie niet te zijn als beloofd en voelen de meiden zich bekeken. Dan merken ze het rode lampje op, iemand houdt hun in de gaten en is dichterbij dan de meiden vermoeden. Iemand jaagt de meiden op en niemand is nog veilig. 

“Ik zet mijn laptop op het nachtkastje neer. Dan kan ik straks gaan editen. Ik sta op en draai me om naar het raam. Bomen en struiken gaan heen en weer. Het gaat steeds harder regenen. In de verte zie ik een rood puntje. Een lichtje? Ik loop langzaam naar het raam toe, mijn ogen gefocust op het rood, maar dan is het opeens weg.”

Het eerste wat ik deed nadat ik dit boek dichtsloeg was Chinouk een bericht sturen want ik moest mijn enthousiasme ergens kwijt, ik heb verschillende boeken in één ruk uitgelezen en ook Je hebt één nieuwe volger behoort tot dit rijtje. Ik begon en kon letterlijk niet meer stoppen met lezen. Mijn man heeft nog gevraagd of het niet beter tot de volgende dag kon wachten maar een ‘Sst’ deed hem beseffen dat die beter gewoon kon gaan slapen en mijn kon laten lezen. 

Chinouk heeft een unieke manier van schrijven waarbij ze niet alleen haar karakters levensecht beschrijft maar ook de omgeving en situaties beschrijft alsof je naar een film kijkt. Je ziet niet alleen de omgeving voor je maar voelt precies wat de personages moeten voelen en je nekharen gaan overeind staan door de spanning die Chinouk opbouwt en de situaties die door haar worden geschetst. Ook na het lezen blijven de situaties die ze in haar boeken beschrijft nog lang in je hoofd rondspoken.

De opzet van het verhaal lijkt simpel maar door de onverwachte twists en het mindblowing einde is dit boek alles behalve een doorsnee young adult thriller. Het is door de vlotte schrijfstijl van Chinouk zeker makkelijk en fijn te lezen maar er zit zoveel meer in dan je van te voren denkt. Ze bouwt de spanning op een fijne manier op en maakt de lezer door de zwarte pagina’s, die de gedachten van de volger weergeven, nieuwsgierig naar deze volger die tot aan de laatste bladzijden nog iedereen zou kunnen zijn. 

Chinouk heeft met Je hebt één nieuwe volger weer laten zien hoe leuk lezen kan zijn, hoeveel spanning het je kan geven en hoe je jezelf erin kan verliezen. Ze mag zich, in mijn ogen, absoluut één van de beste young adult auteurs van Nederland noemen!

Chinouk Thijssen is auteur van o.a. Fataal spel en de succesvolle Truth or Dance reeks. Ze probeert jongeren door haar boeken en lezingen op scholen enthousiast te maken voor lezen en is daarom erg blij dat bekende influencer Famke Louise haar boek, Dubbelleven, heeft gekozen om te lezen voor De weddenschap. Inmiddels is er een optie genomen op de filmrechten van Fataal Spel en zijn ze hard bezig met het maken van het filmscript.

Een gedachte over “Je hebt één nieuwe volger – Chinouk Thijssen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s