Mijn waarheid – Sandra J. Paul

Titel: Mijn waarheid
Auteur: Sandra J. Paul
Genre: Thriller
Uitgeverij: Hamley Books
Paginaโ€™s: 380
Prijs: 20,99
Verschijningsdatum: 28 september 2020
Beoordeling: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ

Twee verhalen, รฉรฉn waarheid. Elias, zijn bruid, Natalie, en Nathan zijn samen op de berg Blue Mountain als het noodlot toeslaat en Natalie omkomt. Beide hebben ze een hele andere versie van wat er op de berg is gebeurt. Sandra J. Paul schrijft in Mijn waarheid beide verhalen op, wie geloof jij? En ben je na het lezen van de twee verhalen klaar voor de waarheid? 

โ€œTwee vrienden.
Een bruid die sterft.
Twee versies.
Eรฉn onbetrouwbare verteller.
Wie geloof jij?โ€

Ik heb al meerdere boeken van haar mogen lezen en recenseren en elk boek is weer een uniek verhaal wat steengoed in elkaar zit en met geen mogelijkheid weg te leggen is en dit geldt zeker voor haar nieuwste boek Mijn waarheid. Ik heb heel wat slaap gemist omdat ik gewoon niet kon stoppen met lezen voordat ik de verhalen van Elias en Nathan gelezen had en natuurlijk uiteindelijk achter de waarheid ben gekomen. Ik bleef me maar verbazen over wat de mannen meemaakte en hoe ze de dood van Natalie beide op zoโ€™n andere manier hadden beleefd.

Als lezer kun je bij Mijn waarheid zelf de keuze maken aan welke zijde van het boek je begint. Ik besloot eerst voor het verhaal van Elias te lezen omdat ik allereerst benieuwd was naar het verhaal van de bruidegom. Hierdoor was ik al snel team Elias en kon ik me niet voorstellen dat hij een moord op zijn geweten kon hebben, dit was uiteraard zo tot ik begon in het gedeelte van Nathan. 
Het is ongelofelijk bijzonder hoe goed Sandra de twee karakters tot leven heeft gewekt. Hierdoor kun je als lezer niet anders dan beide heren geloven en twijfel je steeds aan de manier waarop de situatie in het echt moet zijn gegaan. 

Als lezer kost het je ontzettend veel moeite om na het lezen van het eerste gedeelte, of je nu voor Nathan of Elias kiest, niet direct door te gaan naar de waarheid maar het is het absoluut waard om eerst beide mannen aan het woord te laten voordat je jezelf toestaat achter de waarheid te komen. 

Ondanks dat het boek zoโ€™n 400 paginaโ€™s bedraagt lees je er zo doorheen. De vlotte en levendige schrijfstijl en het raadselachtige verhaal zorgen hier wel voor. Ook het unieke concept, de twee versies van รฉรฉn situatie, houden je als lezer in de greep en maken je steeds nieuwsgieriger naar alles wat zich heeft afgespeeld op Blue Mountain.

Sandra heeft het boek gemaakt tot รฉรฉn die voor iedereen leesbaar is. Zonder moeilijke woorden of zinnen waarbij je haast een woordenboek nodig heeft zorgt ze ervoor dat je verdwijnt in het boek en pas weer boven komt als de waarheid eindelijk bekend is. 

Sandra J. Paul is een veelzijdig Vlaams auteur van verschillende populaire boeken. Ze debuteerde in 2015 met de young adult Eilanden-reeks om daarna verschillende thrillers uit te brengen waarbij het boek Kwijt werd benoemd tot beste thriller van het jaar door Thrillers en More. Sandra schrijft tevens onder het pseudoniem Joanne Carlton.

Ik las Mijn waarheid voor de blogtour van Hamley Books. Op de onderstaande foto vind je meer bloggers die hun mening geven over dit bijzondere boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s