Giftig – Suzanna Esther

Titel: Giftig
Auteur: Suzanna Esther
Genre: Thriller
Uitgeverij: Poseidon
Pagina’s: 308
Prijs: € 19,95
Verschijningsdatum: 22 oktober 2021
Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐

Mara besluit na een heftige periode een klus aan te nemen van een psychologisch onderzoekscentrum. Ze verblijft intern op een landgoed wat vroeger een psychiatrische kliniek voor vrouwen was. Mara zal een maand lang een negenjarig meisje, Annabelle, met gedragsproblemen observeren en naar aanleiding daarvan een behandelplan op te stellen. 

Als snel nadat Mara is aangekomen op het landgoed reizen er verschillende vragen. Niet alleen Annabelle lijkt met problemen te kampen te hebben maar iedereen in de familie heeft geheimen met verstrekkende gevolgen.
Samen met Thomas, de zoon van de huishoudster en student Psychologie, gaat Mara op onderzoek naar de oorzaak van de vreemde familiedynamiek. 

Suzanna Esther heeft met Giftig opnieuw een boek geschreven wat je tot het einde in de greep houdt. Ze weet met haar unieke schrijfstijl een mystiek in haar verhaal te verwerken die ervoor zorgt dat je als lezer het liefst wil blijven doorlezen. Doordat er in het begin van het boek al verschillende vragen worden opgeworpen wordt de nieuwsgierigheid van de lezer geprikkeld en ga je zelf al op zoek naar antwoorden in elke zin die Suzanna schrijft. Hierdoor krijg je echt een bijzondere leeservaring. 

Ondanks dat er vrij veel personages in het boek zitten weet Suzanna Esther elk van hen een uniek karakter te geven. Hierdoor komen ze voor je ogen tot leven en begrijp je hun struggles veel beter.
Vaak worden en bij veel personages in boeken een aantal een beetje aan hun lot overgelaten maar Suzanna heeft in elk van haar personages tijd en energie besteed waardoor ze stuk voor stuk onmisbaar worden in het verhaal.

Voor een verhaal wat zoveel diepgang en mystiek heeft viel voor mij het einde een beetje tegen. Er kwamen vrij snel achter elkaar verschillende ontwikkelingen in het verhaal waardoor het mysterieuze in één keer verdween. Voor mij persoonlijk had ik dit nog iets langer willen vasthouden en had het einde iets minder ‘logisch’ mogen zijn. 

Ondanks wat kleine puntjes heb ik ontzettend genoten van Giftig en heeft het verhaal me op verschillende manieren en momenten ontzettend verrast. Ik kijk reikhalzend uit wat Suzanna Esther nog meer voor ons in petto heeft en weet nu al 100% zeker dat ik haar volgende boek absoluut wil lezen. 

Suzanna Esther studeerde Literatuurwetenschap en Psychologie. Ze debuteerde in 2017 met haar roman Wervelstof. Daarna verschenen de psychologische thriller De Stem en haar reeks 2020 Kamp Alpha – de pest meester en Kamp Alpha – de nieuwe wereld, deze reeks schreef Suzanna ver voor de huidige pandemie maar heeft bepaalde raakvlakken met de werkelijkheid wat de reeks nog geweldiger maakt! Een absolute aanrader dus. (de recensie van het eerste boek in deze reeks vind je via de volgende link)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s