Het magische meer – Rani de Vadder

Titel: Het magische meer
Auteur: Rani de Vadder
Genre: Jeugd 9+
Uitgeverij: Hamley Books
Pagina’s: 222
Prijs: € 17,50
Verschijningsdatum: 7 november 2021
Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐

Rani de Vadder debuteerde in 2020 met haar young adult Toxine. Snel daarop volgde haar eerste jeugdboek Draco. Het magische meer is haar tweede jeugdboek. Rani is naast auteur nog hard bezig met haar studie Toegepaste Taalkunde Chinees en Engels. 

Als Minne, het tweelingzusje van Fie, in een coma raakt denkt Fie gelijk terug aan hun droomwereld. Volgens haar ligt Minne in een diepe slaap doordat hun fantasiewereld haar heeft ontvoerd. De enige die Fie geloofd is Alex en samen reizen ze af naar de door de zusjes gemaakte droomwereld Withaven. 
Daar zullen ze de strijd moeten aangaan met verschillende wezens om achter de ware reden van Minne haar slaap te komen. Gelukkig krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. 

Het magische meer is een boek waarin dromen tot leven komen en alles kan gebeuren wat je kan dromen. Daardoor zit het verhaal vol magische wezens zoals trolkatten, weerberen en kobolden. Hierdoor komen Fie en Alex in verschillende spannende avonturen terecht die de lezer op het puntje van hun stoel houdt.

Door de beeldende schrijfstijl van Rani komen de wezens voor je ogen tot leven waardoor je je volledig kan verliezen in het verhaal. 

Net als in haar eerdere boek, Draco, weet Rani haar schrijfstijl goed aan te passen aan de leeftijd van de lezer. De hoofdstukken zijn kort en de zinnen makkelijk begrijpbaar. Ondanks de spannende momenten in het boek is deze spanning ook op het niveau dat het voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar geen angst oproept maar juist bijdraagt aan het leesplezier.

De hoofdpersonages, Fie en Alex, zijn voldoende uitgediept om voor veel kinderen herkenbaar te zijn waardoor het lezen nog een extra feestje wordt doordat er karakters in het boek zitten die lijken op hunzelf. Daarbij laat Rani zien hoe sterk de band tussen zussen is en dat niets zo’n bijzondere band kan breken. Een prachtige boodschap die bij mij echt bleef hangen. 

Rani de Vadder heeft met Het magisch meer een prachtige droomwereld gecreëerd waarin waanzinnige dingen kunnen gebeuren. De uitspraak “If you can dream it, you can do it” lijkt hierin volledig uit te komen. 

Ik las Het magische meer als onderdeel van een Hamley Books blogtour. Hieronder vind je de overige deelnemers aan deze tour.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s