Nooit gedacht – Latoya Morris

Titel: Nooit gedacht
Auteur: Latoya Morris
Genre: Young adult
Uitgeverij: Hamley Books
Pagina’s: 392
Prijs: € 18,99
Verschijningsdatum: 16 november 2021
Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐

Latoya Morris is vertaler Engels en Duits en heeft al verschillende boeken op haar naam staan. Zo schreef ze Gebroken adem en Daigho twee young adult fantasy boeken. En bracht ze recent haar eerste jeugdboek Geestenvanger uit. 

In de vierentwintigste eeuw behoren ruimtereizen en handel drijven met andere planeten tot het alledaagse leven. Eavan is naast ingenieur en pilote ook een afstammeling van Wendy, een meisje wat eeuwen geleden door een vliegende jongen mee werd genomen naar Nooit gedacht, een prachtig eiland waar je nooit volwassen wordt. 
Eavan gelooft heilig dat het verhaal echt gebeurt is en gaat samen met haar beste vriend Chris op zoek naar de planeet waarover Wendy in haar dagboek schreef. 
Maar niemand had kunnen bedenken wat ze zouden aantreffen als ze de planeet eindelijk lijken te vinden. 

Toekomst en verleden ontmoeten elkaar in het nieuwste young adult fantasy verhaal van Latoya Morris. Nooit gedacht begint jaren nadat Peter Pan eindigde en heeft daardoor zowel herkenbare als nieuwe elementen in het verhaal zitten. Hierdoor kan een boek makkelijk negatief uitpakken omdat mensen het snel vergelijken met het originele verhaal maar voor mij heeft Latoya een verhaal geschreven wat perfect werkt in samenwerking met het origineel. 

Latoya heeft een vlotte schrijfstijl waarbij ze de emoties van de personages goed weet over te brengen in haar woorden. Daarnaast zorgt ze er met haar beeldende beschrijvingen voor dat je als lezer de omgeving en karakters zo voor je ziet. Ze komen werkelijk tot leven in Nooit gedacht.

Ik moest eerst wel even in het verhaal komen maar al na enkele hoofdstukken zat ik volledig in het boek en kon ik het nog nauwelijks wegleggen. Ik genoot niet van de prachtige beschrijvingen maar ook de spannende avonturen die Eavan en Chris meemaken. Daarnaast bleef Morris mijn aandacht vasthouden door verschillende vragen op te werpen en twists in het verhaal te voegen waardoor ik steeds nieuwsgierig bleef naar het verdere verloop van het boek.

Ik had wel een aantal momenten waarbij ik redelijk kon voorspellen hoe het verhaal zich zou ontwikkelen maar heb ondanks die momenten toch volop genoten van dit heerlijke verhaal.

Ik las Nooit gedacht als onderdeel van een door Hamley Books georganiseerde blogtour, hieronder vind je de overige bloggers die ook meedoen aan deze tour.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s