Winter in de B&B – Kaat de Kock

Titel: Winter in de B&B
Auteur: Kaat de Kock
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Hamley Books
Pagina’s: 228
Prijs: € 20,99
Verschijningsdatum: 29 oktober 2021
Beoordeling: ⭐⭐⭐(⭐)

Kaat de Kock debuteerde in 2016 met Selfie en werd met genomineerd voor de Jonge Jury debuutprijs. Na dit succesvolle boek heeft ze verschillende young adult boeken geschreven. Ook schreef ze verschillende feelgoods en kinderboeken. 

Hanne is een twintiger wiens leven het niet mee zit. Ze werkt zich kapot bij een job waar ze een hekel aan heeft om haar appartement, wat ze haat, te kunnen betalen. Dan blijkt ze een vakantiehuis in de Ardennen te hebben geërfd.
Toe aan een nieuwe uitdaging begint Hanne samen met haar moeder in dit vakantiehuis, wat eerder een villa is, een bed and breakfast.
Ze is vastbesloten de harten van de plaatselijke bewoners en vooral de knappe klusjesman te winnen.

Winter in de B&B is een vrolijk en gezellig boek vol met liefde. Het boek zit vol kleurrijke personages en herkenbare, humoristische situaties die ervoor zorgen dat je wil blijven doorlezen.
Niet alleen weet Kaat de Kock een heerlijk liefdesverhaal te creëren ook de liefde tussen Hanne, haar vriendinnen, Kristie, Julia en Jade, en haar moeder wordt prachtig verteld. Hiermee laat Kaat duidelijk zien dat liefde op elk vlak belangrijk is.

Dit boek focust zich vooral op Hanne en haar moeder waardoor je hun goed leert kennen en je als lezer een band met beide krijgt. Dit zorgt ervoor dat je met ze meeleeft tijdens het opzetten van de bed and breakfast en alle zorgen die hierbij komen kijken.
De personages ontwikkelen zich op een natuurlijke manier, al veranderen de gevoelens van Hanne soms wel heel snel, en maken het boek echt een plezier om te lezen. 
Ook de overige, wat minder aanwezige, personages zijn stuk voor stuk heerlijk om over te lezen. Ik was direct dol op Hanne haar vriendinnen en leefde ontzettend mee met de verhaallijn van Kristie. Ik hoop dat zij en Jade en Julia in het tweede boek nog meer aanbod komen. 

Tegen het einde van Winter in de B&B verandert er plots heel erg veel waardoor het verhaal wat van zijn geloofwaardigheid verliest. Het voelt alsof Kaat de Kock net teveel informatie in het einde wilde stoppen waardoor de situaties razendsnel ontwikkelen en ook weer veranderen. 

Daarnaast is het binnenwerk en de cover van dit boek echt geweldig. De cover geeft je gelijk een warm winters gevoel en met gezellige, cosy winterse plaatjes tussen de hoofdstukken door blijf je dit warme gevoel vasthouden. 

Winter in de B&B is hiermee een warm, vrolijk en winters verhaal waar je doorheen vliegt en ik kijk uit naar het volgende boek over deze gezellige bed and breakfast.

Deze recensie schrijf ik als onderdeel van de blogtour over Winter in de B&B van Hamley Books wie er nog meer meedoen aan de blogtour en de data waarop hun aandeel online komt zie je op de onderstaande afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s