Hamley in de sneeuw – Sandra J. Paul

Titel: Hamley in de sneeuw
Auteur: Sandra J Paul
Genre: jeugd 7+
Uitgeverij: Hamley Books
Pagina’s: 108
Prijs: 12,99
Verschijningsdatum: 4 oktober 2021
Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐

Sandra J. Paul is een veelzijdig auteur. Ze heeft verschillende spannende thrillers op haar naam staan maar maakt zich door haar verschillende jeugdboeken ook ontzettend populair bij het jonge publiek. Sandra is een echte dierenvriend en heeft verschillende katten, waaronder een zwarte kat genaamd Hamley. 

Hamley woont samen met haar moeder en zusjes in een groot huis met prachtige tuin. Plek genoeg om avonturen te beleven. 
Als de winter aanbreekt wordt Hamley wakker in een witte wereld. Wat is dat rare spul wat buiten gevallen is? En waarom spelen haar mensen opeens van die rare muziek. 
Hamley besluit op onderzoek uit te gaan en komt er al snel achter dat de winterse wereld behoorlijk magisch kan zijn. 

Na Hamley is jarig en Hamley op pompoenjacht is Hamley in de sneeuw het derde boek in de reeks over de kleine ondeugende zwarte poes Hamley. Ook deze keer maakt ze weer genoeg avonturen mee als ze voor het eerst sneeuw ziet en haar baasjes opeens een boom in huis zetten.

Er zijn weinig boeken die ik zo lief vind als dit boek over Hamley. Als je het boek in de winkel ziet liggen valt het al op door de prachtige cover waarop Hamley je ondeugend en bedolven onder de sneeuw aankijkt. Echt een cover die ervoor zorgt dat je het boek direct wil oppakken en meenemen. 
Als je eenmaal begonnen bent in het boek krijg je niet alleen te maken met een ontzettend leuk verhaal maar ook met schattige illustraties die op de belevenissen van Hamley aansluiten. 

Omdat Hamley in de sneeuw voor een jonger publiek is heeft Sandra J. Paul gebruik gemaakt van korte overzichtelijke hoofdstukken met een groter lettertype. Daarnaast zit het verhaal van Hamley vol avontuur. Kinderen zullen hierdoor niet alleen het verhaal goed kunnen lezen maar ook genieten van alles wat deze ondeugende kat beleefd.  

Hamley in de sneeuw is een boek vol avontuur en een sprankje winterse magie waar jong en oud voor de volle honderd procent van zullen genieten. 

Ik las Hamley in de sneeuw als onderdeel van de blogtour van Hamley Books. De overige deelnemers en de datum waarop hun recensie online komt vind je hieronder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s