Het eilandhotel – Jenny Colgan

Titel: Het eilandhotel (Café Zon & Zee #4)
Auteur: Jenny Colgan
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Pagina’s: 320
Prijs: 19,99
Verschijningsdatum: 12 oktober 2021
Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐

Let op: Het eilandhotel is het vierde deel van de Café Zon & Zee serie waardoor de recensie spoilers bevat over eerdere boeken. 

Jenny Colgan heeft de harten van talloze lezers gestolen met haar feelgoodboeken. Ze schreef onder andere de bestsellerseries: Café Zon & Zee en De kleine bakkerij

Samen met haar broer Fintan probeert Flora Mckenzie het leegstaande hotel van Fintan overleden echtgenoot Colton tot een bruisend, knus hotel om te toveren. Maar voor dat zover is zijn er nog genoeg uitdagingen die Flora aan moet gaan. 

Ons geduld werd even op de proef gesteld maar dit vierde,en tevens afsluitende deel, van de Café Zon & Zee serie is het wachten zeker waard geweest!

Het eilandhotel speelt zich een jaar na de dood van Colton af waardoor de bekende personages, waaronder Flora, Joël en Fintan, gegroeid zijn. Flora is moeder geworden en waar Joël de perfecte vader is voelt Flora zich vaak niet goed genoeg en stort zich daardoor helemaal op het in orde maken van het hotel. Fintan daarentegen heeft nog enorm veel verdriet om de dood van Colton en wil niets met het hotel te maken hebben.   

Niet alleen is het heerlijk om weer over Flora, Joël, Lorna en de hele Mckenzie familie te lezen maar ook het verhaal is weer één om helemaal jezelf helemaal in te verliezen.
Het is een voordeel als je de eerdere boeken in deze serie recentelijk gelezen hebt maar zelfs als dit niet zo is word je binnen enkele hoofdstukken weer volledig in het verhaal getrokken en waan je jezelf op het prachtige Mure. 

Ondanks de verschillende boeken die tussen Wintereiland en Het eilandhotel in zitten heeft Jenny Colgan de sfeer van het eiland weer perfect weten te creëren. De personages voelen weer net zo echt aan als in de eerdere boeken en het lezen van dit boek voelt haast als een soort thuiskomen.

De oude bekenden worden bijgestaan door nieuwe personages die allen een fijn aandeel hebben in dit boek. De chagrijnige maar o zo briljante Franse chefkok en Noorse keukenprins zijn een aanwinst in het boek en zorgen voor verschillende hilarische en mooie momenten.

Jenny Colgan heeft met Het eilandhotel een prachtige afsluiting van de Café Zon & Zee serie geschreven. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s