Als het duister roept – Valentijn Ringelberg

Titel: Als het duister roept (De raad van Vha’Rymn 2)
Auteur: Valentijn Ringelberg 
Genre: Young Adult Fantasy
Uitgeverij: Hamley Books
Pagina’s: 265
Prijs: 18,99
Verschijningsdatum: 6 oktober 2021
Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐

Valentijn Ringelberg (1990) is een Nederlandse auteur. Al vanaf jonge leeftijd heeft hij een liefde voor verhalen en waar hij ze eerste uitspeelde met zijn knuffels en speelgoed begon hij ze al snel op te schrijven. Valentijn is een echte boekenwurm die nooit weggaat zonder een boek mee te nemen.

LET OP: Als het duister roept is het tweede deel van De raad van Vha’Rymn serie. De recensie kan hierdoor spoilers over het eerste deel bevatten.

Phaun heeft in één klap alles verloren als ze wordt gevangen genomen door de mysterieuze Ambassadeur. Ze zal moeten werken om in leven te blijven en ontdekt al snel dat er meer achter haar gevangenhouding zit dan ze had verwacht.
Zal ze haar plan om haar zus, Céli, te redden nog kunnen waarmaken? Hulp lijkt uit onverwachte hoek te komen als er een toekomstig lid van de Raad van Vha’Rymn aankomt op Fulsur Piek. 

Als het duister roept is het tweede boek in De raad van Vha’Rymn serie van Valentijn Ringelberg. Tussendoor schreef hij nog een losstaande novelle die zich afspeelt in dezelfde wereld, Hij Die Niet Bestaat.

Doordat Hij Die Niet Bestaat tussen het eerste en tweede boek uit de serie viel was ikzelf een beetje kwijt wat er allemaal in het eerste boek was gebeurt. Het was daarom fijn geweest als er voorin het boek een kleine recap had gestaan over de gebeurtenissen in Voorbij het Wederwoud. Ik had nu namelijk moeite om bepaalde details terug te halen en heb daardoor regelmatig weer moeten bladeren door het eerste boek om dingen helder te krijgen.

Dit was dan ook gelijk het enige minpuntje aan het boek. Valentijn weet door zijn meeslepende schrijfstijl de lezer direct weer in het verhaal te trekken. Als je daarnaast de vraagtekens die ik had niet hebt zul je door het verhaal heen vliegen. Ook beschrijft hij de omgeving waarin Phaun terecht is gekomen op zo’n beeldende manier dat je het gevoel hebt alsof je zelf in Fulsur Piek bent.

In Als het duister roept passeren er ook weer verschillende wezens de revue. Hierin merk je echt de schrijfkracht van Valentijn Ringelberg. Niet iedere auteur kan onbekende wezens als het ware tot leven wekken en de lezer tot zo’n hoog niveau meenemen in zijn verbeelding.

Het boek zit vol spannend momenten en je leert niet alleen Phaun beter kennen maar gaat ook mee op onderzoek naar haar eigen pas ontdekte geheim. Daarnaast komen er verschillende nieuwe personages aan bod die voor onverwachte twists in het verhaal zorgen. Dit alles maakt dat je aan het einde van dit boek alweer reikhalzend uit zal kijken naar het volgende deel in deze heerlijke serie.

Met Als het duister roept heeft Valentijn voor mij opnieuw bewezen een auteur te zijn die je echt weet mee te trekken in zijn verbeelding en een verhaal weet te schrijven waar je van begin tot eind aan gekluisterd blijft.

Ik schreef deze recensie als onderdeel van een door Hamley Books georganiseerde blogtour. Hieronder vind je de andere deelnemers en de data waarop de recensies online komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s