Wolvenhart – Ina de Man

Titel: Wolvenhart
Auteur: Ina de Man
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Hamley Books
Pagina’s: 293
Prijs: 18,99
Verschijningsdatum: 28 augustus 2021
Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐

Na de avonturen van vorige vakantie kijken Kaat en Eva nu uit naar een rustige vakantie in Kaat haar woonplaats Mechelen. Die rust verdwijnt al vrij snel nadat Eva is aangekomen en de meiden samen met Kaat haar vader naar een oude kapel gaan waar is ingebroken. De meiden ontdekken een vreemd teken en gaan op onderzoek uit. Ze zullen heel wat moeten puzzelen om achter de geschiedenis van Margaretha van Oostenrijk te komen en haar mysterieuze lijfwacht. Maar de meiden komen er al snel achter dat deze zoektocht niet zonder gevaar is. 

Wolvenhart is het tweede deel in de jeugdserie over Kaat en Eva maar is op zichzelf te lezen. En waar Ina de Man de lezer in deel 1, Ravenburcht, al snel te weten kan hoe goed deze auteur schrijft laat ze in Wolvenhart zien waarom ze een blijvertje is! Het verhaal zit vol spanning en puzzels waardoor je als lezer de neiging krijgt om direct zelf op onderzoek uit te gaan naar wat er allemaal gebeurt in de Mechelse kapel. 

Het verhaal, wat Ina met haar beeldende schrijfstijl tot leven wekt, wordt nog beeldender gemaakt door de prachtige illustraties die je door het hele verhaal heen tegenkomt. Daarnaast zijn de personages die in het boek voorkomen weer goed uitgewerkt waardoor je niet alleen Kaat en Eva beter leert kennen maar ook Kaat haar ouders en overige personages die een belangrijke rol spelen in dit boek. 

Eigenlijk was er voor mij maar één puntje van kritiek, er zijn namelijk een paar momenten in het boek die de geloofwaardigheid van het verhaal erg aantasten en waar ik vanaf bladzijde één helemaal in het boek zat was dat door deze momenten een beetje over. Toch behoor ik zeker tot de mensen die de volgende boeken van Ina direct zal gaan lezen en na aanleiding van dit boek ook zeker een bezoek zou gaan brengen aan Mechelen. 

Ina de Man schrijft al zolang als ze zich kan herinneren, maar deze bleven lange tijd verborgen tot ze in 2020 debuteerde met haar boek Ravenburcht. Door de goede ontvangst van dit boek kunnen we nu over het volgende avontuur van Kaat en Eva lezen in Wolvenhart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s