De Klerck en het lijk in transito – P. Dieudonné

Titel: Rechercheur De Klerck en het lijk in transito
Auteur: P. Dieudonné
Genre: misdaadroman
Uitgeverij: E-Pulp Publishing 
Pagina’s: 141
Prijs: 9,95
Verschijningsdatum: 22 maart 2021
Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐

Alexander van Oldenborgh komt naar het hoofdbureau om aangifte van bedreiging te doen. Een oud-werknemer zou erachter zitten maar De Klerck geloofd er niet in dat een iemand dertig jaar na dato nog steeds boos is over een ontslag. Hij vermoedt dat er wat anders speelt. Dan krijgen hij en Klaver een melding over een schietpartij nabij een seksclub en er is een dode gevallen: een werknemer van Alexander. De moord blijkt het begin van een lastige zaak voor De Klerck waarin niets is wat het lijkt. 

Rechercheur De Klerck en het lijk in transito is alweer het vierde deel in de De Klerck serie en niet alleen is het opnieuw een meeslepende misdaadroman. Niet alleen zul je dit boek in één ruk uitlezen maar je zult je tijdens het lezen ook geen moment vervelen. 

Eerdere boeken had ik al met veel plezier gelezen maar ik vond dit nieuwste deel echt weer een boek wat me heeft verrast. Net als de eerdere delen in deze serie weet Dieudonné ervoor te zorgen dat je tot het einde nieuwsgierig blijft naar zowel het motief als de dader zelf. Je zult al snel bepaalde verdachten in je hoofd hebben maar geloof mij Dieudonné zal je op het eind zeker verrassen.

Dieudonné heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij zijn inspiratie heeft gehaald uit de boeken van Baantjer. Hij is al erg lang fan van deze boeken en wilde daardoor iets soortgelijks doen en daarna is hij met De Klerck zeker geslaagd. Je voelt natuurlijk dat het in bepaalde opzichten lijkt op de boeken over De Cock maar toch weet Dieudonné er met zijn schrijfstijl een unieke twist aan te geven. Dus mocht je fan zijn van de boeken over De Cock dan zul je deze boeken ook zeker kunnen waarderen. Alhoewel ze zich natuurlijk wel in Rotterdam afspelen, iets waar sommige Amsterdams misschien niet overheen kunnen kijken ;). 

Ik heb in ieder geval alweer zin in het volgende deel en ben erg benieuwd wat De Klerck en zijn collega Klaver nog meer gaan beleven. 

P. Dieudonné emigreerde in de jaren zestig vanuit Nederland met zijn familie naar Canada maar bleef door A.C. Baantjer met Nederland verbonden. Nadat hij gedwongen moest stoppen met werken begon hij van zijn hobby zijn werk te maken en zijn grote voorbeeld te volgen door boeken te schrijven over een rechercheur die werkt in Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s