Waar ik liever niet kom – Liselotte Idema

Titel: Waar ik liever niet kom
Auteur: Liselotte Idema
Genre: Roman
Uitgeverij: Vrijdag
Pagina’s: 312
Prijs: 22,50
Verschijningsdatum: 29 april 2021
Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐(⭐)

Caroline weet zeker dat backpacken en reizen naar Azië niets voor haar is, ze heeft het toch goed in haar eigen huisje in Utrecht? Waarom zou ze naar de andere kant van de wereld willen. Maar dan loopt haar relatie stuk en vlucht ze halsoverkop naar Bangkok en reist ze uiteindelijk af naar Thailand. Niet omdat ze het wil maar omdat ze antwoorden nodig heeft op de vragen die achterbleven na het ontvangen van verschillende heftige brieven. 

Eigenlijk ging ik dit boek in zonder verwachtingen. Ik las het boek als blind date met een boek dus wist van te voren ook niet of het mijn soort boek zou zijn maar Waar ik liever niet kom heeft me absoluut positief verrast!

Vanaf bladzijde één word je door Liselotte Idema volledig in het boek getrokken en dit blijft zo tot aan de laatste bladzijde. Dit komt niet alleen door de vlotte schrijfstijl en de manier waarom Idema de omgeving op zo’n levendige manier beschrijft dat het voelt alsof je zelf op de beschreven plekken bent geweest maar juist door het prachtige avontuur wat Caroline  meemaakt.

Zelf trekt backpacken mij ook absoluut niet, ik wil best eens naar een paar van de beschreven plekken toe maar dan wel in een goed hotel. Maar ik weet zeker dat zelfs diehard backpackers kunnen meeleven met de manier waarop Caroline haar reis maakt en hoe ze zich op verschillende momenten voelt. 

In het begin vraag je je als lezer al snel af waardoor Caroline zo’n aversie heeft tegen backpacken en een groot deel van Azië, dit zorgt ervoor dat je nieuwsgierigheid wordt geprikkeld en je het liefst maar wil blijven doorlezen. Maar als je uiteindelijk achter de reden komt dan valt alles op zo’n plek, dit gebeurt ergens rond het midden van het boek maar Waar ik liever niet kom wordt daarna alles behalve saai. Tot het einde zul je meeleven met deze jonge vrouw die met ontzettend veel vragen zit en hoop je alleen maar dat ze alle antwoorden zal kunnen vinden. 

Door dit alles was Waar ik liever niet kom een boek wat ik absoluut niet had willen missen en waar ik van begin tot het eind van heb genoten. 

Liselotte Idema werkte voordat ze de sprong naar online media maakte bij verschillende tijdschriften. Nadat ze een reis rond de wereld maakte besloot ze zich terug te trekken uit het digitale leven en schreef ze haar debuutroman Waar ik liever niet kom. Momenteel werkt ze als strateeg bij Algemeen Dagblad.

2 gedachten over “Waar ik liever niet kom – Liselotte Idema

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s