Schaduwdag – Noortje Brink

Titel: Schaduwdag
Auteur: Noortje Brink
Genre: Thriller
Uitgeverij: LOFT Books
Pagina’s: 102
Prijs: 2,99  (ebook only)
Verschijningsdatum: 15 april 2021
Beoordeling: ⭐⭐⭐

Naomi en haar vriend Jim zijn een jaar samen als Jim als verrassing een vakantie naar Zeeland heeft geboekt, Dit is de plek waar Naomi is hier geboren en Jim vind het tijd worden dat hij haar achtergrond leert kennen. Maar voor Naomi is teruggaan naar haar geboorteplek het ergste wat haar kan overkomen, toch besluit ze te gaan en er een heerlijk weekendje van te maken. Maar vanaf het moment dat ze voet zet in haar geboortestad komen alle herinneringen terug en wordt de angst om Jim te verliezen steeds groter. 

Waar ik altijd al fan ben van de boeken van Noortje Brink viel Schaduwdag mij een beetje tegen. Niet dat het een slecht boek was, absoluut niet zelfs, maar het was meer de geloofwaardigheid van het verhaal die mij tegenviel. In eerdere boeken had ik steeds het gevoel alsof de situaties zoals Noortje ze omschreef zo konden gebeuren maar op één of andere manier had ik dat bij Schaduwdag niet. Dit kwam voornamelijk door het einde want het begin is weer steengoed!

Waar ik wel opnieuw van onder de indruk was waren de personages. Noortje Brink weet altijd weer unieke karakters te beschrijven en daardoor worden de personages in het boek levend voor de lezer en krijg je het gevoel ze echt te kennen. Daarnaast is de wijze waarop het boek geschreven is ook weer heerlijk. Noortje heeft een meeslepende schrijfstijl waarbij ze de geheimen van de personages pas later deelt hierdoor wordt je als lezer steeds nieuwsgieriger naar wat er gaat komen en is het boek wegleggen haast geen optie. 

Over het algemeen dus weer een prima boek van Noortje Brink maar door het einde is Schaduwdag voor mij toch net wat minder goed dan de vorige boeken van dezelfde auteur. 

Noortje Brink is geboren en getogen in het Gelderlandse Nijmegen en woont hier nog altijd met haar man en twee kinderen. Ze heeft bij LOFT Books al meerdere thrillers op haar naam staan waaronder Waddenstorm en Hotel van sneeuw. Momenteel loopt er via Bookchoice een serie van haar, Golfslag, waarin je elke maand een nieuw deel van dit spannende boek kan lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s