Onder de Spaanse zon – Anna Thomas

Titel: Onder de Spaanse zon (Nueva Vida #1)
Auteur: Anna Thomas
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Pagina’s: 224
Prijs: 17,50
Verschijningsdatum: 6 mei 2021
Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐

Linda, Ellen en Judith trouwden vijfentwintig jaar geleden tegelijkertijd en besluiten, met tegenzin en jaren zonder contact, hun zilveren huwelijk samen te vieren. Maar allemaal hebben ze te maken met de nodige problemen binnen en buiten hun huwelijk. 
Judith probeert haar man, Paul, te laten inzien dat ze blut zijn en hij moet stoppen met geld uitgeven wat er niet is.
Linda ergert zich enorm aan Mark die alleen maar aan de bar hangt.
En Ellen probeert tevergeefs af te vallen terwijl ze vermoedt dat Bart vreemdgaat met zijn slanke collega.
Uiteindelijk vinden de vrouwen de weg naar elkaar weer terug en besluiten ze op hun feest, met de wijn nog in de hand, te vertrekken naar Spanje.

Dit boek heeft me op verschillende manier verrast. Allereerst door de opzet, ik had verwacht dat het verhaal zich al vrij snel zou gaan afspelen in Spanje maar dit boek focust zich vooral op de redenen waarom de drie vriendinnen naar Spanje vertrekken en hoe hun leven in Nederland was. Ik vind dit een heel sterk begin van een serie, doordat je meer leert over de achtergrond van Linda, Ellen en Judith krijg je meer het gevoel alsof je als vierde vriendin met hen meeloopt en je echt onderdeel bent van hun verhaal. 

Anna Thomas heeft een fijne schrijfstijl die vol emotie zit, hierdoor voel je goed hoe de hoofdpersonages zich voelen en leef je met ze mee, doordat het alle drie heel verschillende personen zijn zal elke lezer zich wel met één van hen verbonden voelen. Daarnaast beschrijft Thomas de situaties op zo’n levendige en beeldende manier dat je soms het gevoel hebt alsof je naar een film kijkt!

Onder de Spaanse zon laat alle drie de vriendinnen aan het woord waarbij je bij elk nieuw hoofdstuk meekijkt in het hoofd van Ellen, Linda of Judith. Met wie je meeleest staat er bij elk hoofdstuk bij en soms lees je meerdere keren over een bepaalde situatie waarbij elke beleving weer uniek is en het geen moment saai wordt.

Het einde van dit boek heeft me ontzettend nieuwsgierig gemaakt naar hoe het verder gaat met deze drie lieve vriendinnen en hun partners. Je kunt alvast twee (ongecorrigeerde) hoofdstukken lezen aan het einde van dit eerste deel en dat belooft al ontzettend veel!

Dit alles maakt Onder de Spaanse zon voor mij een heerlijke feelgood die anders was dan verwacht maar daardoor ook beter!

Anna Thomas is het pseudoniem van auteur Marja West. Ze heeft boeken in verschillende genres waaronder non-fictie en thrillers. Met Onder de Spaanse zon komt hier ook het genre feelgood bij. Samen met haar man woont ze in het oosten van het land waar ze haar dagen vult met schrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s