2021 Kamp Alpha – De nieuwe wereld – Suzanna Esther

Titel: 2021 Kamp Alpha – De nieuwe wereld
Auteur: Suzanna Esther
Genre: Thriller
Uitgeverij: Poseidon
Pagina’s: 292
Prijs: 19,95
Verschijningsdatum: 21 februari 2021
Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐

Na een lange tocht zijn Lisette en Arjen in Kamp Alpha belandt, hier begint Arjen zich echter al snel raar te gedragen. Er ontstaan al snel spanningen in het kamp en het is maar de vraag hoe lang het goed blijft gaan tussen de kampleden en de leiding. 

LET OP: 2021 Kamp Alpha is vervolg op 2020 Kamp Alpha en de recensie kan daardoor spoilers bevatten over het eerste boek. 

Waar 2020 Kamp Alpha – de pest meester ons al liet kennis maken met een wereld die we ons nu een stuk beter kunnen voorstellen dan toen Suzanna Esther het in 2017 schreef, is ook 2021 Kamp Alpha – de nieuwe wereld een boek wat je nekharen overeind doet staan. Het verhaal is dystopisch maar heeft kenmerken van de realiteit waarin we nu leven waardoor het voor sommige lezer confronterend kan zijn. Maar vergis je niet de wereld waarin we nu leven is nog een stuk mooier te noemen dan de fictieve omstandigheden die Suzanna heeft gecreëerd. Waar zouden we namelijk zijn zonder onze huisdieren, de beesten die ervoor zorgen dat we zelfs in deze bijzondere en vervelende periode nog geluksmomentjes kunnen hebben. Daarom wil ik allereerst iedereen aanraden dit boek te lezen ook, of eigenlijk vooral, als je denkt dat het boek teveel lijkt op de pandemie waarmee we op dit moment moeten leven. 

Het verhaal gaat verder waar het eerste boek stopte en als lezer zit je door de meeslepende schrijfstijl van Suzanna binnen no time weer in het verhaal. Doordat we de meeste personages al kennen voelt het boek gelijk vertrouwd en kun je weer ontzettend meeleven met o.a. Li en Arjen en leer je ze weer beter kennen, waarbij de auteur er ook voor heeft gezorgt dat de personages groeien wat het boek realistischer wordt en je als lezer de verschillende keuzes van de personages ook beter begrijpt, dit alles zorgt voor een fijne leeservaring en dat het verhaal je nog langer al bij blijven.
Ook de nieuwe personages, of degene die meer aanbod komen, zorgen voor een levendig verhaal wat je nieuwsgierig maakt naar het pad wat zij zullen gaan bewandelen. 

2021 Kamp Alpha – de nieuwe wereld is hierdoor opnieuw een boek van Suzanna Esther wat ik met veel plezier heb gelezen, ik kan dan ook niet wachten wat er nog meer van haar op de markt komt. 

Suzanna Esther studeerde Literatuurwetenschap en Psychologie. Ze heeft jaren in Amerika en Frankrijk gewoond en begon haar schrijverscarriére in 2017 met haar novelle Wervelstof daarna schreef ze de thrillers De stem en 2020 Kamp Alpha- De pest meester waarvan 2021 Kamp AlphaDe nieuwe wereld het vervolg is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s