Nachtduik – Megan Goldin

Titel: Nachtduik
Auteur: Megan Goldin
Genre: Thriller
Uitgeverij: Ambo Anthos
Pagina’s: 350
Prijs: 21,99
Verschijningsdatum: 8 januari 2021
Beoordeling: 🌟🌟🌟🌟

Rachel Krall is nadat ze met haar truecrimepodcast een onschuldige man heeft vrij gekregen een bekende naam geworden. En ontvangt nu duizenden berichten van mensen die haar als laatste hoop zien voor hun zaken. Wanneer er in Neapolis een controversiële rechtszaak begint besluit Rachel deze zaak voor haar tweede seizoen te gebruiken. Tegelijkertijd krijgt ze een anonieme brief van iemand die haar om hulp vraagt bij de zaak van haar zus, die vijfentwintig jaar geleden onder verdachte omstandigheden is overleden. Al snel lijkt het verleden en het heden dichterbij elkaar te liggen dan gedacht.

“Ik ben Rachel Krall en dit is Schuldig of niet schuldig, de podcast die jou in de jurybanken zet”

Megan Goldin heeft met Nachtduik laten zien zeker geen eendagsvlieg te zijn. Waar haar eerste in het Nederlands vertaalde boek, De escaperoom, al veel indruk maakte op haar lezers heeft Megan met Nachtduik nog meer harten van lezers veroverd.

Nachtduik is een boek wat van begin tot het einde spannend is en wordt extra realistisch gemaakt door de, helaas, veel voorkomende situaties die door Megan worden besproken. Megan Goldin heeft door o.a. de podcast van Rachel het boek actueel gemaakt en ervoor gezorgd dat Nachtduik ook interessant is voor de jongere generatie (tussen de twintig en dertig jaar) die misschien minder snel een thriller zullen oppakken. 

Doordat Megan een levendige, realistische en meeslepende schrijfstijl heeft word je al snel in het verhaal getrokken en voelen de personages stuk voor stuk aan als echte personen. Dit merk je vooral bij hoofdpersonage Rachel, waarvan je al vrij snel het gevoel hebt alsof je haar al jaren kent! Ik heb me er zelfs even over verbaast dat dit het eerste boek was over Rachel zo herkenbaar voelde ze voor mij. 

Elk personage die een belangrijke rol speelt in het boek heeft Megan met aandacht tot leven gebracht en ook de beschreven stad, Neapolis, zie je levendig voor je bij het lezen van stukken die hierover gaan. Hierdoor heb je als lezer het gevoel alsof je echt meespeelt in het boek en word je steeds nieuwsgieriger naar de ontknoping van het verhaal, zowel in als buiten de rechtszaal. En ik kan je alvast één ding verklappen, het einde zie je absoluut niet aankomen. 

Megan Goldin was, voordat ze zich fulltime op schrijven richtte, verslaggever voor Reuters, AP en ABC. Ze wekte zoveel vertrouwen met boeken dat ze werd opgenomen in het agentschap waar ook John Grisham onder valt, deze staat erom bekend vrijwel nooit nieuwe auteurs te contracteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s