Wraak – Nanesa

Titel: Wraak
Auteur: Nanesa
Genre: Thriller
Uitgeverij: Ambilicious
Pagina’s: 285
Prijs: 19,99
Verschijningsdatum: 15 december 2020
Beoordeling: 🌟🌟🌟🌟

Y wil wraak en laat daarbij niets aan het toeval over. Uit de mensen die β€˜haar’ normen en waarden aan de laars lappen zoekt ze haar slachtoffers uit en zorgt ervoor dat ze zonder te sterven zullen zwijgen over wat er is gebeurt. 
Rechercheur Edmond en zijn team staat voor de onmogelijke opgave deze wraakengel op te sporen. Maar dat is zo makkelijk nog niet, want zelfs als het lijkt dat hij dichterbij komt voelt het alsof Y hem juist opjaagt.

Wraak is een supersnelle, spannende thriller die je als lezer meeneemt op een reis waarbij goed en fout ontzettend dicht bij elkaar liggen. De situaties die door Nanesa worden geschetst zijn juist degene waar vrijwel iedereen graag wat aan zou willen doen. 
Iedereen van ons heeft toch wel eens gedacht als we een krantenkop lazen: Als ik die gast in mijn handen krijg.. Met Y heeft Nanesa een personage neergezet die juist dat doet, die gast in haar handen krijgen en hem de gevolgen laten voelen van zijn daden. Omdat deze gevoelens veel mensen niet vreemd zijn zullen veel zich ook goed kunnen inleven in de gedachten van Y en misschien wel stiekem voor haar juichen. 

Nanesa heeft een vlotte schrijfstijl en beschrijft de situaties die plaatsvinden op een levendige manier waardoor ze geloofwaardig overkomen en je als lezer wordt meegesleept in het verhaal wat zij vertelt. Daarnaast heeft ze naast Y ook de overige personages goed uitgewerkt waardoor het niet moeilijk is om je in te leven in hun omstandigheden of gedachtegang. 

In Wraak merk je, zoals hierboven genoemd, hoe fijn de lijn is tussen goed en slecht. Dit heeft Nanesa vooral bereikt door niet alleen Y aan het woord te laten maar ook Edmond van de politie en die Y juist probeert te stoppen. Daarnaast worden er nog een aantal andere hoofdpersonages, zowel voor als tegen Y, aan het woord gelaten waardoor je als lezer alle kanten belicht ziet en je zelf kan bepalen wie er nu goed en slecht is in dit boek.
Het boek wisselt hierdoor van personages, deze worden aan het begin van het hoofdstuk genoemd. Daarnaast zijn er ook een aantal schuin gedrukte hoofdstukken waarin je meer leert over het verleden van Y en de reden achter haar wraakzuchtige quest.

Het einde had van mij wel iets vlotter gekund vooral na een zekere ontmoeting die voor mijn gevoel wat te langdradig was maar al met al heb ik volop genoten van het lezen van Wraak. Ik ben daarom ook ontzettend benieuwd wat we nog meer kunnen verwachten van deze beginnende auteur!

Nanesa woont samen met haar man en kinderen in Diepenbeek. Nadat ze noodgedwongen thuis kwam te zitten probeerde ze de ene na de andere hobby maar niets bracht haar zoveel geluk als schrijven. Wraak is haar debuut, daarnaast schreef ze verschillende korte verhalen die terug te vinden zijn op haar site.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s