De babysitter – Liz de Zwart

Titel: De babysitter
Auteur: Liz de Zwart
Genre: Thriller
Uitgeverij: LOFT Books
Pagina’s: 174
Prijs: 3,99 (ebook only)
Verschijningsdatum: 22 oktober 2020
Beoordeling: 🌟🌟🌟(🌟)

Simone is na de geboorte van haar dochter gestopt met werken doordat de druk haar teveel werd. Nu, zeven jaar later, besluit ze weer aan de slag te gaan bij haar oude werkgever. De babysitter die ze inhuren voor hun twee kinderen biedt haar de nodige rust om zich volledig te kunnen focussen op haar werk. Maar dan begint ze weer spullen kwijt te raken, vergeet ze afspraken en vind ze spullen terug bij haar kinderen die levensgevaarlijk zijn. Al snel lijkt de situatie volledig uit de hand te lopen, wordt de druk haar teveel of is er iets anders aan de hand?

De babysitter is een echte psychologische thriller waardoor je vooral veel spanning op de achtergrond voelt. Liz heeft ervoor gekozen om het verhaal vanuit de standpunt van moeder Simone en babysitter Elin te schrijven, zo maak je goed mee onder welke druk Simone komt te staan en word je al gauw nieuwsgierig naar Elin en waarom ze een speciale interesse in het gezin van Simone heeft. 

Liz de Zwart wisselt hierbij niet per hoofdstuk tussen de personages maar dit gebeurt vaak midden in de hoofdstukken. Dit zorgde bij mij voor verwarring, vooral als elin bij Simone in huis werkt dus beide de namen van de kinderen gebruiken. Je let hierdoor meer op de vraag wie er aan het woord is in plaats van jezelf volledig te verliezen in het verhaal.

De personages zijn verder door Liz goed uitgewerkt en hebben eigen karaktertrekken waardoor het verhaal wint aan geloofwaardigheid en het makkelijk is om je in te leven in alle personages die in het boek voorkomen. 

De babysitter is goed uitgedacht en maakt de lezer nieuwsgierig. Het einde was onverwacht en heeft mij echt verrast!
Het boek was, voor een thrillerlezer, leuk voor tussendoor en ik zou ook zeker een volgend boek van Liz de Zwart aanschaffen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s