Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood – P. Dieudonné

Titel: Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood
Auteur: P. Dieudonné
Genre: misdaadroman
Uitgeverij: E-Pulp publishers
Pagina’s: 144
Prijs: 9,95
Verschijningsdatum: 10 november 2020
Beoordeling: 🌟🌟🌟🌟

Als rechercheur De Klerck door Delfshaven fiets komt hij langs een woning waar de politie voorstaat. Zojuist is er een moord gemeld maar niemand heeft het slachtoffer kunnen vinden. Als De Klerck gaat kijken breekt er een brand uit. Nadat de brandweer de brand meester heeft gemaakt blijkt er geen spoor te zijn van de dader of een lijk en begint er een zoektocht naar de waarheid. Is er daadwerkelijk een moord gepleegd of was de melding en de brand een grap.

“Wat hem dwarszat, was de plotse uitbraak van brand. Kon die spontaan zijn ontstaan? Hij kon dat moeilijk rijmen met de gedachte aan een mogelijk slachtoffer. Ook de prikkelende geur van spiritus gaf hem veel te denken. Was de dode soms niet dood? Had hij de brand gesticht?”

Opnieuw een heerlijke misdaadroman van P. Dieudonné! Er komen steeds meer auteurs bij die een thriller- misdaadserie beginnen met los te lezen verhalen maar dezelfde hoofdpersonen, niet raar dus dat Dieudonné hiervoor heeft gekozen zeker als je bedenkt dat hij altijd erg opkeek tegen Baantjer. Maar ook de uitvoering van zulke reeksen moeten goed zijn en dat heeft hij absoluut voor elkaar gekregen met zijn innemende personages en mysterieuze zaken die je als lezer tot het einde toe aan het boek gekluisterd houden.

Dieudonné weet de lezer al vanaf bladzijde één in het verhaal te trekken door de beeldende schrijfstijl en de raadselachtige omstandigheden die worden beschreven. Als lezer heb je direct het gevoel bij de zaak betrokken te zijn omdat je alle details vanaf het begin van de ‘moord’ krijgt en je dus, als het ware, samen met De Klerck en zijn collega Klaver op onderzoek gaat naar de waarheid en mogelijke dader. 

Door de korte hoofdstukken, vlotte schrijfstijl en lengte van het verhaal kun je het boek makkelijk tussendoor lezen en is het makkelijk om in het boek te komen als je het hebt moeten wegleggen. Net als in zijn tweede boek is het verhaal weer ontzettend goed uitgedacht en is ervoor gezorgt dat het verhaal, met al zijn raadselachtigheid, op het einde echt af is zonder dat je als lezer met vragen blijft zitten. 

Je leert in dit derde deel over rechercheur De Klerck ook weer meer over hem als persoon en zijn leven binnen en buiten de recherche van Rotterdam, dit zorgt ervoor dat ongelezen eerdere delen wilt lezen en alweer reikhalzend gaat uitkijken naar een volgend deel!

De Nederlandse P. Dieudonné emigreerde in de jaren zestig met zijn familie naar Canada maar vergat zijn Nederlandse roots en liefde voor de boeken van A.C. Baantjer nooit. Toen hij door gezondheidsklachten noodgedwongen zijn antiquariaat moest sluiten besloot hij zijn droom om zelf te schrijven te volgen met als gevolg de eerste drie delen van de De Klerck reeks. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s