Rechercheur De Klerck en het duivelse spel – P. Dieudonné

Titel: Rechercheur de Klerck en het duivelse spel (De Klerck 2)
Auteur: P. Dieudonné
Genre: Misdaadroman
Uitgeverij: E-Pulp Publishers
Pagina’s: 144
Prijs: 9,95
Verschijningsdatum: 17 maart 2020
Beoordeling: 🌟🌟🌟🌟

Als De Klerck wordt gevraagd om te helpen bij een moordonderzoek ontdekt hij tot zijn verbazing dat het moordwapen een zilverkleurige ballpoint is. Naast het lichaam ligt een pulproman. Het boekje is opgeslagen op een pagina waarin het draait om overspel. Is dit een verwijzing naar de reden voor de moord of wil de dader de politie op het verkeerde been zetten? De Klerck gaat samen met zijn assistent Ruben Klaver op jacht naar de moordenaar.

“‘Een ballpoint.’ De forensisch speurder grijnsde. ‘Zou het een bijzondere betekenis hebben?’ ‘Je bedoelt… symbolisch?’ Oscar Kamp knikte nadrukkelijk. ‘The pen is mightier than the sword,’ sprak hij in allerbelabberdst Engels. ‘Blijkbaar vond de dader dat-ie Van Bokhoven moest afschrijven. Het heeft iets ironisch. Als notaris leefde Van Bokhoven van de pen. Nou is een pen zijn dood geworden.’”

Van uitgeverij E-Pulp Publishers kreeg ik de vraag of ik deel twee van de De Klerck serie wilde recenseren. Zelf heb ik me nooit echt aangetrokken gevoeld tot de boeken van De Cock maar ik wilde toch deze vergelijkbare serie graag proberen en daar ben ik ontzettend blij om. 
Ik heb het boek in één ruk uitgelezen en was direct fan van deze Rotterdamse rechercheur. 
Net als de De Cock serie zijn de boeken van De Klerck allen op zichzelf staande boeken en kun je ze los van elkaar lezen.

Het verhaal van Rechercheur De Klerck en het duivelse spel heeft een goed uitgedacht plot en wordt een vlotte manier gebracht door auteur P. Dieudonné. Zijn schrijfstijl zorgt ervoor dat je direct in het verhaal zit en haast niet kan stoppen met lezen. 

Doordat je als lezer vooral de gedachtegang van De Klerck meekrijgt wordt je zelf ook steeds op een ander spoor gezet en blijf tot op het laatst nieuwsgierig naar de dader en het motief van deze persoon.

Dieudonné heeft veel aandacht besteed aan het tot stand brengen van dit verhaal, dit merk je vooral aan de verschillende plot twists en de wijze waarop je als lezer steeds meer op het verkeerde been wordt gezet. Toch zorgt Dieudonné ervoor dat alle lijntjes aan het eind van het verhaal weer bij elkaar komen waardoor het verhaal een logisch, maar onverwachts, einde heeft.

Paul Dieudonné is opgegroeid in Nederland maar emigreerde in de jaren zestig met zijn familie naar Canada maar hij vergat nooit zijn Nederlandse roots. Dieudonné heeft jarenlang een antiquariaat in Montreal gehad totdat hij deze door gezondheidsklachten noodgedwongen moest sluiten. Sindsdien heeft hij zijn droom om in de voetsporen van A.C. Baantjer te treden weer opgepakt. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s