Het staat in de sterren – Marijke Vos

Titel: Het staat in de sterren
Auteur: Marijke Vos
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Loft Books
Pagina’s: 134
Prijs: 4,99 (ebook only)
Verschijningsdatum: 29 november 2019
Beoordeling: 🌟🌟🌟🌟

**LET OP: Deze novelle gaat verder waar Van Chanel naar flanel stopte en kan, ondanks dat hij los te lezen is, wel spoilers bevatten van het eerder genoemde boek.**

Na alle wilde verhalen van haar zusje Jennifer te hebben aangehoord krijgt Miranda eindelijk toestemming om naar Canada af te reizen. Ondanks de waarschuwing om uit de problemen te blijven gaat Miranda samen met redacteur Samuel Pierce op zoek naar antwoorden die na de poging van Jennifer nog niet zijn gevonden, maar of dat nou zo’n goed idee is. 

β€œIk ben bijna gestorven van verveling als ik rond de middag opschrik van het gebrul van een motor in de verte. Serieus, de hele ochtend achter een computer zitten is niet aan mij besteed, ik snap niet hoe mensen dat voor elkaar krijgen.”

Een heerlijke feelgood novelle om lekker bij weg te dromen. Marijke weet de omgeving van Canada echt tot leven te brengen door haar beeldende schrijfstijl. Door deze beeldende en levendige schrijfstijl krijg je ook direct een band met de personages en in het bijzonder Miranda. Aangezien het een novelle is gaat het verhaal en de karakters niet zo diep als dat het was bij Van Chanel naar flanel maar dat maakt het boek zeker niet minder aantrekkelijk. Marijke heeft een hele ontspannen stijl waardoor je makkelijk in het verhaal komt. 

β€œβ€˜Bevalt het wat je ziet?’ Hij kijkt me niet aan, maar een flauw lachje verschijnt om zijn lippen, en hij draait zijn glas in zijn handen rond. O, nee. No way. β€˜Maak je maar geen illusies. Ik val op een ander type man, niet op zo’n stijve yup,’ kaats ik terug.”

Het verhaal zit vol humor, onverwachte gebeurtenissen en natuurlijk liefde!! Ondanks dat je al snel weet wat er uiteindelijk gaat gebeuren is de weg naar de laatste bladzijde op een leuke originele manier verwerkt waardoor er verschillende leuke twists ontstaan. Een heerlijk boek om in deze winterse periode te lezen en heerlijk bij weg te dromen. 


Marijke Vos heeft na haar studie Social Work ruim 10 jaar in de hulpverlening gewerkt voordat ze begon aan haar grote passie, schrijven. Na meerdere boeken te hebben uitgebracht in eigen beheer kreeg ze een contract bij Loft Books voor o.a. Van Chanel naar flanel en Alles op Alles. In 2020 zal haar nieuwste boek Echt Genoten uitkomen bij Harper Collins.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s