AZERTY – Sandra J. Paul

Vandaag is het mijn beurt voor de blogtour van AZERTY, en wat een boek! Super blij dat ik mee mocht doen aan deze blogtour en dit spannende boek mocht lezen! Wat ik ervan vond? Lees snel verder.

Titel: Azerty
Auteur: Sandra J. Paul
Genre: Thriller
Uitgeverij: Hamley Books
Pagina’s: 301
Prijs: 19.95
Verschijningsdatum: 30 november 2019
Beoordeling: 🌟🌟🌟🌟,5

Op 8 jarige leeftijd wordt Marijn ontvoerd door de psychisch gestoorde Rina. Als Marijn wordt bevrijdt is zijn leven voorgoed veranderd, net als die van zijn broer Kris, die belooft had op hem te passen. De jongens raken elkaar door het verleden kwijt en hebben nadat ze uit huis gaan geen enkel contact meer.
Ruim 20 jaar later erven de mannen samen een kasteeltje en een miljoenenbedrag van een onbekende oudoom, de broers besluiten samen met de vriendin van Marijn, Louise, te gaan samenwonen in het kasteeltje, en te werken aan hun band. Maar of dat nou zo’n goed idee is. 

β€œRina is niet uit het veld geslagen door de woedeaanvallen van de jongen. Ze had dit voorspeld. Tenslotte kan ze niet verwachten dat het arme kind haar zomaar aanvaardt als moeder, zeker niet omdat hij haar niet kent. Ze is kwaad op de mensen die hem van haar hebben gestolen. Ooit zet ze het hun betaald, dat weet ze zeker.”

Dit verhaal begint op het moment dat Rina Marijn ontvoert en weer kwijtraakt en maakt dan een tijdsprong naar ruim 20 jaar later als Marijn en Kris worden benaderd door de notaris die gaat over de erfenis van hun oudoom. In eerste plaats lijkt hierdoor het eerste gedeelte met Rina wat kort en misplaatst maar gaandeweg ontdek je waarom dit gedeelte juist zoveel invloed heeft op het leven van beide jongens en daarom absoluut verteld moest worden.

Het boek is opgedeeld in 4 delen en switcht tussen de verschillende karakters waarin je steeds meer te weten komt over het leven van Kris en Marijn. Ook Marijn zijn vriendin Louise en andere belangrijke personages worden aan het woord gelaten, hierdoor krijg je een steeds duidelijker beeld van de relatie tussen Kris en Marijn en tussen de twee jongens en o.a. Louise. 
Doordat Sandra ervoor heeft gekozen elk personage aan het woord te laten krijg je met elk van hem een band en word je nieuwsgierig naar een achterliggende redenen voor hun daden. Dit zorgt ervoor dat je aan het boek gekluisterd blijft en je het liefst blijft doorlezen tot het boek uit is. 

β€œDit wilde hij helemaal niet toen hij voor het eerst hoorde over de erfenis en toch heeft hij het gedaan. Voor Kris, voor de hernieuwde kennismaking met zijn broer, voor een toekomst samen. Dat is alles wat hij nu nodig heeft.” 

De spanning is vooral in deel 2 van het boek niet direct voelbaar maar wordt in de delen daarna zeker opgevoerd, waardoor je ademloos blijft lezen. Zeker een aanrader voor elke thriller lover! O en wat betreft de titel, kom jij achter het geheim waarom dit geweldige boek AZERTY heet? 


Sandra J. Paul schrijft en leest al zolang ze zich kan herinneren. Onder de naam Joanne Carlton schreef ze onder meer de Engelse titels Heart-Beat, in het Nederlands vertaald als Hart-Slag, en Dust, vertaald als Stof. Onder de naam Sandra J. Paul publiceert ze verschillende soorten boeken waaronder Moordspel en meest recent Kwijt. Naast schrijven is Sandra samen met haar vrouw trotse eigenaar van de in 2018 opgerichte uitgeverij Hamley Books. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s