Ongenadig – Karin Hazendonk

Titel: Ongenadig
Auteur: Karin Hazendonk
Genre: Thriller
Uitgeverij: LetterRijn
Pagina’s: 330
Prijs: 18,-
Verschijningsdatum: 24 oktober 2019
Beoordeling: 🌟🌟🌟🌟

Na een personeelsfeestje valt Anouk keihard voor haar mannelijke collega Sven, dat gevoel is gelukkig wederzijds. Als Sven na een paar maanden Anouk vraagt of ze wil samenwonen twijfelt ze maar gaat, op aandringen van haar tweelingzus Miranda, toch overstag. 
Maar al snel blijkt Sven anders te zijn dan ze dacht, kan ze hiermee leven of moet ze vluchten nu ze nog kan?

β€œβ€˜Tijd voor uw medicijnen, mevrouw,’ zei hij gekscherend tegen Anouk die rechtop zat te lezen. Hij drukte het glas in haar hand. β€˜Mond open.’ Anouk gehoorzaamde. Hij ging op de rand van het bed zitten, liet de capsule in haar mond vallen en keek toe hoe ze hem met water wegspoelde. Hij bleef naast het bed zitten totdat haar ogen dichtvielen. Voorlopig zou ze niet meer wakker worden.” 

Ongenadig begint op een rustige manier waardoor je in het begin nog niet goed kan voorstellen wat er allemaal gaat gebeuren en of het boek wel echt spannend gaat worden, maar daar komt al snel verandering in. 
Het verhaal switcht tussen verschillende hoofdpersonen wat een bijzonder inkijkje geeft bij elk van hen en je meer leert over de beweegredenen achter hun keuzes. Karin Hazendonk heeft er echt voor gezorgt dat je meeleeft met de personages en je je moet inhouden om niet te schreeuwen als ze een slechte beslissing nemen. 
Ondanks de romantische noot die in het boek zit is Ongenadig 100% een thriller. De romantiek leidt in geen enkel opzicht af van de verschrikkelijke dingen die in het nieuwe huis waar Anouk komt te wonen gebeuren.  

β€œSoms las hij. Taaie romans zonder geweld, maar met veel liefde. De personages in de boeken stierven niet, zelfs niet van ouderdom. Het enige wat hij ermee kon doden, was de tijd tussen de lunch en het avondeten.”

De schrijfstijl van Karin is meeslepend en trekt je vanaf de eerste bladzijde het verhaal in. Door de wijze waarop het verhaal loopt en beschreven wordt blijf je steeds de spanning voelen en dat maakt dit boek een echte pageturner.
Karin Hazendonk hield van jongs af aan al van lezen en schrijven en wist altijd al dat ze schrijfster wilde worden. In 2013 kwam haar eerste thriller en daardoor haar droom om auteur te worden uit. Momenteel heeft ze 7 boeken op haar naam staan waarvan Ongenadig haar meest recente is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s