Cold Case: Verdwenen – Tina Frennstedt

Titel: Cold Case: Verdwenen

Auteur: Tina Frennstedt

Genre: Thriller

Uitgeverij: Harper Collins

Pagina’s: 400

Prijs: 20,99

Verschijningsdatum: 5 november 2019

Beoordeling: 🌟🌟🌟🌟

Als Malmö wordt opgeschrikt door een brute verkrachting en moord wordt Tess van het coldcase team gehaald om mee te helpen aan het onderzoek. Na nog een verkrachting komen ze erachter hoeveel overeenkomsten deze dader heeft met een serieverkrachter en moordenaar in Denemarken. En dan vinden ze eindelijk een aanknopingspunt, vingerafdrukken die ook werden gevonden bij een coldcase waar Tess al jaren mee bezig is. Was het verdwenen meisje van toen zijn eerste slachtoffer, of zit er meer achter?

“De eerste keer dat ze het zwakke gekraak voor de slaapkamer hoorde draaide ze zich maar half om in bed. Ze voelde zich vermoeid, had onrustig geslapen. De tweede keer was ze klaarwakker.”

Vanaf bladzijde één wordt je door Tina Frennstedt in het verhaal getrokken, ze brengt direct zo’n spanning in het boek dat je wel door moet lezen. Het boek wordt vooral geschreven vanuit het standpunt van Tess maar wordt af en toe afgewisseld door een hoofdstuk vanuit het oogpunt van de vermiste Annika of iemand in haar omgeving, hierdoor kom je er langzaam maar zeker achter of en wat de connectie is tussen dit vermiste meisje en de serieverkrachter die al jaren geen sporen heeft achtergelaten. 

De karakters zijn meeslepend en op een realistische wijze neergezet door Tina. En waar ze de meeste personages een achtergrond heeft gegeven en je die steeds beter leert kennen blijft de dader tot aan het einde mysterieus en blijf je hem bezien vanuit het standpunt van de politie en eventuele slachtoffers. Dit zorgt ervoor dat je steeds meer sympathie krijgt voor o.a. Tess en de rest van het politiekorps maar de dader echt op een afstand blijft, en je geen band met hem ontwikkelt.

“‘Dertien verkrachtingen in dertien jaar tijd in en rondom Kopenhagen’ vervolgde Per Jons en hij probeerde goed op zijn stoel te gaan zitten. ‘De eerste twee heeft hij in het stadsdeel Valby gepleegd, vandaar zijn bijnaam. Hij heeft minstens twee moorden op zijn geweten. De Valby-man is met tussenpozen actief geweest, tot hij drie jaar geleden abrupt ophield.’”

Door de meeslepende schrijfstijl van Tina Frennstedt is dit boek een heerlijke weglezer en blijft de spanning er steeds in, doordat je steeds iets meer te weten komt blijft je nieuwsgierigheid geprikkelt en probeer je er zelf achter te komen hoe Annika en de Valby-man bij elkaar horen. Cold Case: Verdwenen is het eerste deel van een boekenserie met in de hoofdrol de ambitieuze inspecteur Tess Hjalmarsson en zeker een aanrader voor elke Scandinavische thriller fan!


Tina Frennstedt is een bekende Zweedse misdaadverslaggeefster met een speciale interesse in cold cases. Cold Case: Verdwenen is haar debuutboek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s