Atlas Obscura – Dylan Thuras & Rosemary Mosco

Titel: Atlas Obscura, voor de jonge ontdekkingsreiziger
Auteur: Dylan Thuras en Rosemary Mosco
Illustraties: Joy Ang
Genre: informatief kinderboek
Uitgeverij: Connor
Pagina’s: 120
Prijs: 20,99
Verschijningsdatum:14 augustus 2019
Beoordeling: 🌟🌟🌟🌟🌟

Wees een echte ontdekkingsreiziger en ontdek prachtige natuurverschijnselen zonder dat je in het vliegtuig hoeft te stappen! Dit boek neemt je mee op een prachtige reis langs allemaal bijzondere plaatsen en geeft hierbij leuke en informatieve weetjes. Het boek begint met alle benodigdheden voor de reis, maak je klaar dan beginnen we!

“Dit boek is jouw paspoort naar een wereld van verborgen mogelijkheden. Je reist van lavameren naar dinosaurusdisco’s en vergeten ondergrondse steden en onderzoekt verbanden die je nog niet zag. Toon respect voor de culturen en beesten die je tegenkomt tijdens je reizen. Wees voorzichtig, vriendelijke, nieuwsgierig en klaar om te leren. Hoe meer we ontdekken, des te beter dat voor iedereen is. Al deze plekken bestaan echt. Maar het kost veel tijd om ze allemaal te zien. Je hebt geen seconde te verliezen. Ben je er klaar voor? Daar gaan we.” 

Over dit boek valt heel veel te vertellen maar het allerbelangrijkste is dat je weet dat dit boek PRACHTIG is! Zo’n boek als dit zul je niet gauw meer vinden en al helemaal niet voor kinderen. In dit boek ontdek je de 100 meest verbazingwekkende plekken die er op aarde bestaan. 

Elk land wordt ingeleid door een paar feiten over het land/gebied zoals, de locatie waar het land ligt, het voedsel wat ze eten en wat opmerkelijk is aan het land. Daarna worden er land of gebied 2 bijzondere plekken besproken. Als je een stukje leest over een belangrijke of bijzondere plek dan krijg je zelfs de coördinaten van waar die plek precies is! Hartstikke leuk om dit, samen met je kind, op te zoeken via bijvoorbeeld Google Maps. 

Al deze stukjes tekst worden begeleid door prachtige illustraties die, uiteraard, te maken hebben met de plaats die je op dat moment ‘bezoekt’. Naar deze illustraties blijf je maar kijken en zijn echt een lust voor het oog, je krijgt haast het gevoel dat je er bent, dit mede doordat je de coördinaten kan invoeren zodat je precies weet waar je bestemming ligt. 

Achter in het boek vind je nog meer leuke informatie zo hebben de auteurs een lijst gemaakt van routes, hou je meer van planten dan volg je de Fantastische Flora en Fauna route, wil je de heerser worden over de wereld volg dan de route Schuilplaatsen voor SuperSchurken. Zo blijft dit boek steeds opnieuw leuk om te lezen met je kind, misschien kunnen ze na verloop van tijd zelfs wel dingen afstrepen waar ze zijn geweest!

Dit boek is echt het mooiste informatieve boek wat ik ooit heb gezien! En dit boek lees je niet 1 keer maar zal je keer op keer van genieten en steeds meer ontdekken, en voor alle volwassenen, dit boek zal je prachtige ideeën geven voor volgende vakanties en anders om te dromen van de mooiste bestemmingen. 

Dylan Thuras is medeoprichter van Atlas Obscura en schreef eerder een boek voor volwassenen. Hij presenteert op YouTube een serie genaamd de 100 Wonders. Hij houdt erg van reizen en heeft al ontzettend veel bijzondere plekken bezocht. Via de website https://www.atlasobscura.com/users/dylan kun je zien waar hij allemaal is geweest en waar hij nog heen wil gaan. 
Rosemary Mosco wil door middel van haar boeken, artikelen, tekenfilms en afbeeldingen de mensen weer verbinden met de natuur en wereld om hun heen. Ze spreekt op meerdere natuurgerichte evenementen en haar strips over de natuur werden uiteindelijk verzamelend in het boek Birding is my favorite video game en won de ALA Great Graphic Novel for Teens prijs van 2019. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s