Ga je mee? – Charlotte Dematons

Titel: Ga je mee?
Auteur: Charlotte Dematons
Genre: prentenboek
Uitgeverij: Lemniscaat
Pagina’s: 26
Prijs: 14,95
Verschijningsdatum: 14 augustus 2000
Beoordeling: 🌟🌟🌟🌟

Het jongetje in het rode shirt heeft je hulp nodig, hij moet appels halen voor zijn moeder maar moet langs allemaal gevaarlijke dieren en mensen om daar te komen. Durf jij hem te helpen, zodat hij straks lekker kan zwemmen met zijn vriendjes?

Dit verhaal is ontzettend leuk geschreven, je wordt als lezer echt aangespoord om het jongetje uit het boek te helpen. Zo moet je bijvoorbeeld de bladzijde zachtjes omslaan om de reus niet wakker te maken en je hand even op het hol van de beer leggen zodat het jongetje snel naar de boot kan rennen. Het enige wat dan weer jammer is dat er ook wat aangemoedigd om te schelden naar de piraten, dit doet af aan het verhaal en zal door verschillende ouders niet op prijs worden gesteld. 

Ook de illustraties in dit bijzondere verhaal zijn prachtig, je ziet alles van bovenaf en kunt daardoor het jongetje goed helpen. In verschillende prenten kijkt hij ook naar je zodat je, zelfs al volwassene, aangespoord voelt om te helpen. De plaatjes hebben prachtige kleuren en het is een genot om ernaar te kijken. Het boek en de plaatjes zijn wel wat spannend en het is daarom ook verstandig om te kijken of het al geschikt is voor jouw kind (het boek wordt door verschillende ouders aangeraden vanaf 3 jaar). 

Doordat er zoveel te ontdekken is op de plaatjes is het ook leuk om er met je kind een zoekspelletje van te maken, kan hij/zij bijvoorbeeld de draak, vos of uil aanwijzen? Zo kun je door dit boek te gebruiken je kind niet alleen een erg leuk verhaal voorlezen maar ook spelenderwijs verschillende dieren leren te herkennen. Iedere keer als je dit boek opnieuw leest zul je meer dingen ontdekken en daardoor blijft het verhaal leuk om te lezen. 

Charlotte Dematons heeft al verschillende prentenboeken op haar naam staan. In 2006 ontving zij de Zilveren Penseel voor haar illustraties in het sprookjesboek van Grimm. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s