Een voltooid leven – Annerieke de Vries

Titel: Een voltooid leven
Auteur: Annerieke de Vries
Genre: Roman
Prijs: 18,95
Pagina’s: 214
Uitgeverij: Futuro
Verschijningsdatum: januari 2019
Beoordeling: 🌟🌟🌟🌟,5

Als de 78 jarige Doortje hoort dat ze ongeneeslijk ziek is valt haar leven in duigen. Ze wil juist blijven leven niet alleen voor zichzelf maar ook voor haar 3 dochters en kleinkinderen. Ze vecht voor haar leven maar takelt steeds meer af. Als ze uiteindelijk in een hospice terecht komt word ze geconfronteerd met haar verleden en nare gebeurtenissen die ze zo lang heeft weggestopt. Ook haar kleindochter Sterre heeft het zwaar met de ziekte van haar oma en beland in een situatie waarin ze liever niet had gezeten

Dit grotendeels op waarheid gebaseerde boek neemt je mee naar de wereld van leven en dood. Deze wereld is die door Annerieke op zo’n prachtige en persoonlijke manier uiteengezet en laat je met een brok in je keel achter. Persoonlijk vond ik verhaal van Smoeltje, de hond op de voorkant van het boek, erg bijzonder door dit detail word het verhaal nog veel echter en kwam het voor mij erg dichtbij omdat het zo’n persoonlijk detail is.
De liefde die Doortje heeft voor haar dochters en de liefde die haar dochters aan haar geven en hoe ze samen deze moeilijke tijd beleven is niet alleen intens maar ook hartverwarmend.
In mijn ogen is dit een boek wat voor iedereen iets kan betekenen en zelfs kan helpen in soortgelijke situaties.

Annerieke de Vries schreef eerder de thriller Sluipwesp en koos met haar debuutroman bij Futuro, Een voltooid leven, voor een hele andere richting omdat deze situatie haar familie is overkomen. In 2020 verschijnt haar tweede thriller bij De Crime Company en ook aan het idee voor een tweede roman word gewerkt.
Over Een voltooid leven geeft Annerieke verschillende lezingen, de datums en locaties hiervoor zijn te vinden op haar website anneriekedevries.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s